A Mercedeshez vándorolhatott “a világ legdrágább autója” cím

A Mercedes 300 SLR dupla annyit érhet, mint az eddigi csúcstartó Ferrari 250 GTO

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az áremelkedés nem csak átlagos autók piacán érzékelhető, a veteránokért is egyre többet kérnek. Egy német árverésen állítólag új rekord született, soha ennyit pénzt nem fizettek még autóért.

Meg nem erősített források szerint új rekord született, méghozzá a Mercedes “házi” árverésén. Az elképesztő összegért vásárolt autó egy Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé, melyből csupán kettő példány készült az ötvenes években. A technika a korabeli Forma 1-es autóból származik, ám a tervekkel ellentétben versenyen nem vett részt a két kupé.
Hirdetés
A szóban forgó példány azért nem töltötte egész életét egy raktárban, Rudolf Uhlenhaut, a Mercedes fejlesztési igazgatója céges autóként használta a gyönyörű Mercedest. Az SLR orrába épített háromliteres soros nyolchengeres motor 290 km/órás maximális tempóig gyorsította a sportkocsit, ami felfoghatatlanul soknak számított 1955-ben. A legenda szerint egy alkalmmal Uhlenhaut egy találkozóra sietett, ám igen nagy késésben volt, ezért odalépett az SLR-nek, így a 220 kilométeres München-Stuttgart távot alig egy óra alatt letudta. Az autó különlegessége, hogy az elmúlt 67 évben kizárólag a Mercedes tulajdonolta, egészen a nemrég lezajlott árverésig. Az aukcióra nem engedtek be akárkit, a Mercedes választotta ki az arra érdemeseket, akik kellően nagy fanatizmussal rendelkeznek a márka iránt, és a pénztárcájuk is elég vastag ehhez. A kalapács állítólag 135 millió eurónál koppant, ami átszámítva 51 milliárd forintnak felel meg. Ehhez képest az eddigi csúcstartót szinte egy marék apróért adták, a 2018-ban elárverezett Ferrari 250 GTO 70 millió euróért cserélt gazdát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.05.15. at 21:14
    Permalink

    Ekkora összeget nehéz elképzelni, pedig az eddigi rekorderek is embertelen vagyont képviseltek. Azt mondjuk jó látni hogy régi autók esetében nem csak “eszmei értékről” lehet beszélni 🙂

    Valakinek minden esetre megérte, és gyanítom bízik még áremelkedésben (na de hova még?).

    Mondjuk ha valami akkor itt megértem a lelkesedést. Ezt a verdát sokszor csodálhattam meg a Mercedes Múzeumban (https://egzostive.com/mercedes-muzeum-2017/) ami a világ egyik legjobb múzeuma. Ez a kocsi pedig az állandó kiállítás egyik legemlékezetesebb darabja, kétség kívül a világ legkirályabb cégautója 🙂 Rudi bácsi sok mindent megengedett magának 🙂 itt meg gondolom örültek hogy volt egy szalonképes (félig) brit emberük a menedzsmentben.

Vélemény, hozzászólás?