A nyúlon túl: drágulhatnak az üzemanyagok

Mi lesz megint az üzemanyagárakkal?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg az elmúlt két hétben csak a benzin ára emelkedett, a következőn már a gázolajé is felfelé, újabb rekordárra kúszhat.

Nem csak ittasan kerülendő a vezetés, egyébként sem érdemes autóba ülni húsvétkor, ugyanis az üzemanyagok drágulása várható. Miután az elmúlt két hétben ellentétesen mozogtak az üzemanyagárak, s a benzin drágult - ára újabb rekordmagasságba, 450 forintos átlagos szintre ugrott, húsvét után a gázolajnál is áremelkedés várható.
Utóbbi oka, hogy a forint 1,6 százaléknyit gyengült a dollárhoz mérten, s a világpiaci nyersanyagárak csupán a gázolaj esetében mutattak némi, de az árfolyamváltozást nem ellensúlyozó esést. Ennek megfelelően ismét a benzin esetében várható jelentősebb, 3-4 forintos áremelkedés, míg a dízelnél 2-3 forintos többlet tűnik reálisnak a jövő héten.
Hirdetés
Mivel hétfő ünnepnap, a konkrét bejelentéssel minden bizonnyal keddig vár a Mol, s az új, minden eddiginél magasabb, a benzin esetében 453-454, a gázolajnál 444-445 forintos várható ár csütörtöktől léphet majd életbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?