A profizmus ez: az eszméletét vesztett sofőr elé hajtott

Pillanatok alatt döntött a sofőr: a saját autóját törte, hogy másokat megmentsen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jó sofőr nem az, aki nem okoz balesetet, hanem inkább az, aki ki is védi azokat. Aki pedig egy kisebb balesetet okoz azért, hogy ne történjen nagyobb baj, na az az igazán profi!

Múlt hét pénteken a hollandiai A28 autópályán egy Volkswagen Polo sofőrje épp az egyik lehajtónál a fűre hajtott. Többen is észlelték, hogy baj van, volt aki lehúzódott, hogy elkerülje az ütközést, volt aki csak lassított, egy kombi Ford Focus vezetője, Henry Temmermans pedig miután szeme sarkából látta a letért Polót, odapillantva döbbenten ismerte fel, hogy a Polót vezető hölgy eszméletét vesztve, a kormányra borulva robog az autóban. Azonnal döntött.

Autójával a szalagkorlát által a pályára visszavezetett autó elé hajtott, hogy azzal állítsa meg.

Sikerült is, a Focus kordonként fogta meg a Polót, ami ugyan nyitotta sofőrlégzsákját, ám mivel az eszméletét vesztett hölgy nem épp az ideális helyzetben ült az autóban, többszörös bordatörést szenvedett. Persze a károkat a villámgyors döntésével minimalizáló, azonnal megfelelően cselekvő Henry Temmermans így is alighanem életet, ha nem életeket mentett, a többi közlekedőt is megóvta a balesettől. A Focus vezetője, mint az a videón is látható, az autók megállása után azonnal kipattant, hívta a rendőrséget, a rosszul lett hölgyet kórházba szállították, ahol megmentője már másnap meg is látogatta. Mint azt Henry egy interjúban kifejtette, a hölgy fájdalmai ellenére nagyon hálás számára, hiszen ő is tudja, nagyon szerencsésen végződött az eset. Henry Temmermans elmondta, tette számára teljesen természetes volt, de megérti, hogy sokak számára figyelmet keltő, gyakorlatilag hősként ünneplik. Ahogyan azt egy videóban elárulta, autója javítható, abból pedig nem csinál problémát, hogy ezután már nem lesz sérülésmentes, hozzátette "az emberi élet fontosabb". Cáfolhatatlan tény, tette és reakcióideje pedig valóban süvegelendő. Hozzáteszem, ilyen előnyökkel jár, ha egy országban 100-120 km/óra az autópályás sebességhatár, és van idő nem csak dönteni, hanem cselekedni, persze így is másodpercek töredéke állt rendelkezésre.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?