A Renault Sport mégis megmarad egyelőre a robbanómotoroknál

A közeljövőben nem lesznek hibridek a Renault sportmodelljei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábbi lapértesüléseket cáfolva, a Renault Sport vezetője kizárta annak lehetőségét, hogy hibrid sportkocsit gyártsanak a közeli jövőben.


Valami kis kommunikációs baki történhetett, mert Patrice Ratti, a Renault Sport vezetőjének szavait korábban úgy értelmezték a legtöbben - köztük mi is - hogy a hibrid sportkocsik már a küszöbön vannak. Nos a helyzet az, hogy Ratti úr víziója változatlan, azaz ő is a részleges, vagy akár a teljes villanyosításban látja a távoli jövőt, csak egy tényezőt kell még belevenni az egyenletbe.
Hirdetés

A brit Autocar magazin riportja szerint ez pedig nem más, hogy az RS modellek mindig egy szériaautóra épülnek, így nem tudják annak az alapvető kialakítását átalakítani. Ez azt is jelenti, ha a vadiúj Mégane-ból, vagy a következő Clióból nem lesz hibrid, akkor az RS részleg sem fogja elkészíteni a saját sporthibridjét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    Valóban vicces, főleg hogy nem egy nagyon komoly sportkocsiról (pl. a felélesztett Renault Alpin), hanem csak egy Meganeról van szó.
    Olyan áron kéne adniuk, hogy mindenki a hasát fogná a röhögéstől. Szerintem még a felvetés is komolytalan.

Vélemény, hozzászólás?