A Renault Trafic is beszáll a villanyfurgon-versenybe?

Bemutatta a Renault a Trafic E-Tech Electric változatát, íme az adatok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

240 kilométeres hatótávval és 1,1 tonnás teherbírással jön a Renault legnagyobb elektromos kishaszonjárműve, mutatjuk milyen számokkal száll be a villanyfurgonok versenyébe a Trafic Van E-Tech Electric.

Egyre sűrűsödik a kínálat az elektromos furgonok piacán, a Volkswagen ID.Buzz, a Mercedes eVito és a Ford Transit Custom után most a Renault is felfedte, hogy mivel tudnak szolgálni ezen a fronton a zöldebb szállítmányozási lehetőségeket kereső ügyfeleknek. A Trafic Van E-Tech Electric azonban nem egy teljesen új modell, amelyet az alapoktól elektromosnak fejlesztettek, hanem a 2014 óta futó harmadik generáció legújabb megtestesülése, amely egy 52 kWh kapacitású akkucsomagot és egy 120 lóerős villanymotort kapott. Ezzel akár 240 kilométeres hatótávra is képes WLTP szerint, ami a városi terítőautók feladatkörére teljes mértékben alkalmassá teszi.
Hirdetés
Az elektromos Trafic változattól függően 5,08 vagy 5,48 méter hosszú és 1,97 vagy 2,49 méter magas lehet, így akár 8,9 köbméteres raktérrel is szolgálhat. Az autó teherbírása 1,1 tonna, vontatási kapacitása pedig 750 kilogramm, így akár a nehezebb munkákra is alkalmas lehet. Töltés terén nyilvános oszlopon vagy otthoni három fázisra kötve akár 11 kilowattot is fel tud venni, míg opcionálisan villámtöltési lehetőség is kérhető hozzá, ekkor akár 50 kilowattal is tud áramot felvenni. Azt még nem árulták el a franciák, hogy mikor kezdik meg a gyártást és a forgalmazást, így egyelőre az árakról sincsenek információink.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?