A részeges karatemester esete a Lamborghinivel

Lamborghini Aventador Jackie Chan Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jackie Chan munkássága előtt tisztelgő Aventadort készített és bocsát árverésre a Lamborghini. Durva árából a kínai filmipar profitál.


Nemsokára nyílik a Pekingi Autószalon, a kínai piac meg jóval fontosabb annál, hogy egy Lamborghini-féle luxus szupersportautókat építő gyár ne készüljön rá valami egyedivel. Az eleve nem egyszerű Aventadornál is egyedibbel, hogy aztán ezáltal jól felhívja a kínai burzsoá figyelmét a vonzó, "kellően" exkluzív és drága gépeire.
Hirdetés

A képen látható Aventador különlegessége az, hogy az olaszok a minap 60. születésnapját ünneplő Jackie Chan munkássága előtt tisztelegnek vele. Egyben az Ad Personam programjukat is népszerűsítik, ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy tessék kérni bármit, bármilyen színt és/vagy felszereltséget, Lambóék teljesítik a kívánságot. Ennek tükrében mondjuk ez a Jackie Chan Edition igen visszafogottra sikeredett: a csodás kasztni titániumszürke, a felni fekete, na jó, bent Long feliratokat, írásjelet hímeztek vörös-fekete bőrbe. Minekutána Jackie Chant, a karatéjozós akcióvígjátékok fejedelmét hazájában Cseng Longként ismerik.
A persze szürkében is szenzációs pulykasütő Aventador árverés útján talál gazdára holmi 1,2 millió dolláros kikiáltási áron. Ez uszkve 264 millió forint, s nyilván följebb srófolják majd a tehetős gyűjtők. A bevétel a színészpalántákat nevelő Jackie Chan alapítványon keresztül a kínai filmintézet kasszájába folyik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?