A tojásokon lépkedés művészete: AMG-tréning ingyen 7. rész

AMG Driving Academy: Driftelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindenki látott már hátsó kerekeket kipörgető, kilinccsel előre haladó volánzsonglőröket, akik sporttá fejlesztették mutatványaikat, az AMG most bemutatja hogyan teszik.


Ma Tommy Kendall átadja a volánt Nick Kunewaldernek, aki sírnivalóan gyönyörűen fűzi egymásba a hurkokat egy C63 AMG-vel. Ők a “farolás balettjeként” aposztrofálják a drift lényegét, de talán még árulkodóbb Mr. Kendall azon megállapítása, hogy amikor először kellett driftelnie, úgy érezte, mindent el kell felejtenie, amit addig az autóvezetésről tudott. Ennyire ellentétes egymással a pályaversenyzés és a driftelés filozófiája, hiszen míg a pályán a csikorgó gumi értékes másodperceket jelenthet, a driftversenyen pont az a lényeg, hogy a versenyző minél tovább tartsa ki a farolást, és utána szépen váltson a másik oldalra. Összefoglalva: a drift is az autó kezelésének magasiskolája, különösen magas fokon űzni művészet, csak míg a pályán a határhoz legbelső autózás a leghatékonyabb, a driftelők folyamatosan a vékony határvonalon, időnként azt egyik vagy másik oldalról picit átlépve próbálják meg végigsiklatni kipörgő kerekű, de stabilitásukat el nem vesztő autóikat a kijelölt nyomvonalon.

  1. AMG-tréning ingyen: 1. rész
  2. AMG-tréning ingyen: 2. rész
  3. AMG-tréning ingyen: 3. rész
  4. AMG-tréning ingyen: 4. rész
  5. AMG-tréning ingyen: 5. rész
  6. AMG-tréning ingyen: 6. rész

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?