A Toyota titkolta, de nem sikerült

Toyota Prius C

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét idő előtt végezte szkenner alatt egy gyári prospektus: a Toyota Prius C a legkisebb hibrid lesz a Prius-családban.


Lefelé bővíti a Prius-családot a Toyota, de ennek híre sajátos módon derült ki: egy előre kinyomtatott gyári, japán nyelvű prospektust szkenneltek be, és ebből derültek ki a Prius C részletei. Az autó hossza nem éri el a négy métert, 3995 mm hosszú, 1695 mm széles, 1445 mm magas, a tengelytávolság pedig 2550 mm - ezzel voltaképpen picivel nagyobb, mint a műszakilag nyilvánvalóan rokon Yaris.
Ami a műszaki tartalmat illeti, az 1,4 literes benzinmotor 74 lóerős, maximális forgatónyomatéka 111 Nm, és a hibrid hajtáslánc része egy 61 lóerős villanymotor, 169 Nm nyomatékkal. A rendszer összteljesítménye 100 lóerő, az erőátvitel fokozatmentes, CVT automataváltót alkalmaz. A fogyasztásról árulkodó adat az európai ciklus szerint mért vegyes, 2,6 l/100km érték.
A Toyota Prius C hivatalos bemutatójára várhatóan a 2012-es Detroiti Autószalonon kerül sor, amit januárban rendeznek. Kisautó kapcsán furcsa a tengerentúli debütálás, ám a Prius nagyon népszerű az Egyesült Államokban, így a Toyota nem titkoltan sok amerikai vásárlót vár a modellsor legkisebb tagjához is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?