Aktív szárnyat kaphat az új Wankel-motoros Mazda

Mozgatható hátsó szárnyat védetett le a Mazda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges aktív hátsó szárnyra nyújtott be szabadalmat a Mazda, ami alaphelyzetben a hátsó lámpa előtt lenne, munka közben viszont felnyílna.


Újabb szabadalmat nyújtott be a Mazda, ami ezúttal egy aktív szárnyat ábrázol. A vékony, leszorítóerőért felelős lemez használaton kívül egybeolvadna a csomagtérajtóval és behúzódna a hátsó lámpák elé, terhelés alatt pedig - és várhatóan fékezés során - nem csak hátra csúszna, de fel is nyílna. Egyelőre egy elnagyolt tetővel rajzolt Mazda MX-5-ön ábrázolják, de ha jól megfigyeljük, ismerős lehet a vékony szárny mögött megbújó dupla fénykör és lámpaburkolat, méghozzá az újabb Wankel-motoros korszak előhírnökeként fejlesztett RX-Vision sportkupé koncepcióról.
Hirdetés
Érdekes egybeesés, hogy épp az idei Tokiói Autószalonra szeretné frissíteni ezen rotoros koncepcióját a Mazda, tehát lehetséges, hogy már most debütál porondon a mozgatható hátsó szárny, bár egy újabb forgótárcsás Mazda modellre még biztos, hogy éveket kell várnunk.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?