Álcázhatatlan az új Clio RS

Kémfotókon az új RenaultSport Clio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A minden porcikáját borító álcamatricázás ellenére karosszéria-elemei, kerekei és kipufogói elárulják, hogy a kémfotós a Renault Clio sportváltozatát kapta lencsevégre.

Ezek a legelső kémfotók a várhatóan az alapmodell mellett a szeptemberi Párizsi Autószalonon bemutatkozó új Renault Clio RS-ről. Bár az autót szemgolyót megzavaró álcafólia borítja, a karosszéria sportos elemeit nem tudták elrejteni, kilátszik a légterelővel bonyolított, szélesebb hűtőrácsba torkolló lökhárító, a szélesebb küszöbpár és a masszívabb, diffúzort és a két szélén négyszögletes kipufogóvégeket tartalmazó hátsó lökhárító.
Hirdetés

A fotókon az is látszik, hogy nagyobb méretű felniken és peres gumikon gördül, és a két hátsó ajtót sem rejtették el: ennek magyarázata, hogy a várakozások szerint csak ötajtós változatban érkezik az új RS, de a hátsó ajtókat rejtett kilincsekkel készítik, hogy úgy tűnjön, továbbra is háromajtós a típus. Az már most biztos, hogy a mostani generáció 2 literes, 200 LE-s szívómotorja helyett 200 LE-nél erősebb 1,6 literes négyhengeres turbómotort szerelnek a Clio RS orrába, amit a korábbi generáció hívei minden bizonnyal nagy sajnálattal fogadnak, hiszen az egy élénk, jól pörgő, és épp eléggé nyomatékos erőforrás volt, de sajnos manapság nem motor, amin nincs turbó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?