Alternatív nehézfiú: akkumulátoros teherautó a Daimlertől

Elektromos Fuso teherautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mitsubishi Fuso karosszériával mutat be elektromos meghajtású teherautót a Daimler a Hannoveri IAA haszonjármű-kiállításon.


Hannoverben mutatja be a Daimler cégcsoporthoz tartozó Mitsubishi Fuso elektromos meghajtású Canter E-Cell teherautó-tanulmányát. Ennél csak a hajtáslánc jelenti az újdonságot, kívülről nézve nincs semmi változás a megvásárolható teherautókhoz képest. A Canter Eco Hybrid volt az a lépcső, ami a mai, dízelmotoros teherautóktól elvezet majd a Canter E-Cell-szerű elektromos meghajtású haszonjárművekhez. Előbbit korlátozott számban már gyártják, utóbbinak az első prototípusa csak most kerül bemutatásra Hannoverben. Ennél az energiát tároló akkumulátorokat a létraváz-közében helyezték el, a belső égésű motort kidobták, helyére pedig eltitkolt teljesítményű elektromotor került. A teherautó egy feltöltéssel legfeljebb 120 km megtételére képes, ez nem sok, így elsősorban városi áruterítésre lehet majd használni azokat a példányokat, amelyeket kísérleti-tesztelési céllal építenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?