Amerikai helyett olasz lesz az Alfa első SUV-ja

Saját SUV-jával Amerikát is célba veszi az Alfa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Chrysler-Fiat házasság eredményeként egyszerű lenne szabadidőautókkal ellátni az olasz márkák kínálatát, ám a taljánok sajátokat fejlesztenek.


Múlt héten arról írtunk, hogy Európa lerohanására készül a Jeep. Most viszont az a hír ütötte fel a fejét, hogy hazai fejlesztésű szabadidőautójukkal az olaszok saját márkáik, azaz a Fiat és az Alfa Romeo eladásait kívánják felpörgetni. A kisebbik, vélhetően a Fiat Qubón alapuló, egyelőre B-SUV néven futó modell már akár jövőre megjelenhet, míg a nagyobbik, néhány módosítással Alfa Romeo emblémával is készülő, Olaszországban gyártandó C-SUV kompakt terepjáró egy évvel később várható. E modellel a Fiat után az Alfa Romeo is visszatér az Egyesült Államok piacára, ha ott sikeresek lesznek, akár a nagyobb, fényűzőbb, a tengerentúlon vaskosabb piaci részesedést magukénak tudó SUV-ok között is versenybe szállhatnak az olaszok. A BMW X5-tel, Mercedes ML-lel fémjelzett kategóriában persze már legjobban csengő márkájuk, azaz a Maserati nevét ígéri a Fiat-csoport.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?