Amikor a Volvo háziversenyt rendez

2400 lóerős versenykamion, a WTCC-s az S60 ellen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nemes egyszerűséggel a titánok harcának nevezte háziversenyét a Volvo, ahol két legkomolyabb versenygépük mérkőzött meg a Mantorp Parkban.


Azt már eddig is tudtuk, hogy a svédekben van valami rejtett elvetemültség, ha autókról, főleg ha autósportról van szó. Ám az mégis teljesen egyedülálló, hogy 2800 lóerőt küldjenek egymás ellen. A Volvo mégis megtette, két legkomolyabb versenytechnikáját eresztette egymásnak hazai pályájukon, a Mantorp Parkban, ahol egyébként a WTCC-s Volvo S60 TC1 fejlesztése és tesztelése is zajlott.
A két résztvevőről talán már mindenki hallott. A nagyobbik Volvo, a híres Iron Knight, ami két FIA sebességrekordot tart. A nyergesvontatónak álcázott 2400 lóerő és 6000 Nm teljesítményű szörnyeteg 4,5 tonnát nyom. Ellenfele ennél sokkal szerényebb karakterrel rendelkezik, de a maga szakágában szintén csúcstechnika. Ez a Polestar Cyan Racing féle Volvo S60 TC1, ami 400 lóerőt és 470 Nm nyomatékot küld az aszfaltra, súlya 1,1 tonna. A durva mégis az, hogy a 0-100-as sprintet mind a ketten 4,6 másodperc alatt tudják le. Előbbit Boije Ovebrink, egykori kamionversenyző, utóbbit Thed Björk háromszoros Skandináv Túraautó bajnok, jelenlegi WTCC pilóta és sanghaji futamgyőztes irányította.
Hirdetés
A profi kisfilm pedig magáért beszél. Elvannak ezek a Volvo és Polestar dolgozók, ha akarnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?