Amikor az egy hetes Teslának leesik a kormánya menet közben

Rémálom az újonnan vásárolt Teslában: a sofőr kezében maradt a kormány

Manapság egyre több gyártónál tapasztalhatunk komoly minőségellenőrzési problémákat, nem kivétel ezalól a Tesla sem, akik úgy adtak át egy autót néhány hete, hogy elfelejtették rendesen rögzíteni a kormánykerekét.

A Tesla sohasem az összeszerelési minőségről volt híres, ám a legfrissebb ilyen eset túlmegy minden határon. Egy Január 24-én átvett Model Y új tulajdonosának ugyanis nem a megszokott nagy hézagok, színeltérések és zörgő műanyagok miatt kellett visszavitetnie egy autót, hanem azért, mert

leesett a kormánya, ráadásul menet közben.

Szerencsére nem lett ütközés a vége, így senki sem sérült meg az esetben, de ez csak a véletlen műve, ugyanis éppen nem volt egy autó sem a közelben, amikor irányíthatatlanná vált az autó az elszabadult kormány miatt. A csalódott tulajdonos a Twitteren is elpanaszolta a problémát, érthető módon érdekelte az internet népét az eset. A lenti bejegyzésre kattintva láthatjátok a képeket az esetről és az autó eltrélerezéséről.
Hirdetés
A leesett kormányt ráadásul először a tulajdonos költségére akarta megjavíttatni a gyártó, amelyet csak az utólagos panasz miatt állítottak át garanciális problémává. Bár a 103,96 dolláros számlát (ami nagyjából 37 ezer forintnak felel meg) végül nem kellett kifizetni, ám a tulaj így is az autó teljes vételáron történő visszavásárlását követelte a forgalmazótól, állítása szerint elvesztette a hitét a Teslában, mivel a saját és családja biztonsága fontosabb, mint az autó rengeteg modern tech-extrája. A tulaj erről a beszélgetésről is közzétette a képeket az interneten.
Hirdetés
Hirdetés
Fontos azonban megjegyezni, hogy nem csak a Teslánál vannak ilyen problémák, az utóbbi években több gyártóval is előfordult, hogy komoly hibákkal adtak át autókat. Többek között a Hyundai és a Ford is hívott vissza autókat ugyanennek a problémának a lehetősége miatt, ahol hosszabbra kellett cserélni a kormánykerék rögzítőcsavarjait. Általánosságban igaz azonban, hogy a Tesla tulajok hangosabban kiabálnak, ha problémák akadnak az autóval, ám nem nehéz belátni, hogy nekik van igazuk: egy új autónak igenis hibátlanul kell működnie, főleg akkor, ha a mai árakon vásárolja meg valaki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.02.02. at 13:11
  Permalink

  😂😂😂egy ócska f.s…😂😂😂
  Aztán még a Ladák vannak leszólva a minőség végett…
  Nekem a 27éves 300ezer km-et futott Niváról még nem esett le a kormány de valójában semmi sem pedig nem műúton használom😂😂😂
  Tanulság:drága játék(kb:30millió ft…) hülyegerekeknek…😂😂😂

 • 2023.02.03. at 20:48
  Permalink

  Az a baj a Teslával, hogy amerikai…

  ..és az amerikaiak nem tudnak autókat gyártani.

  Autókat gyártani az európaiak azon belül is a németek tudnak, illetve a távol-keleten a japánok.

  Az amerikaiak csak hulladékokat tudnak gyártani… A Tesla és a Ford is egy hulladék.

  • 2023.02.03. at 23:39
   Permalink

   Ez jó, mert ők dettó ugyanezt gondolják az európai autókról 😀 Látom amúgy, nagyon képben vagy a Lincolnnal, GMC-vel, Luciddal, Riviannal, Caddy-vel és társaikkal. De ha mélyrehatóbb tájékoztatást kérnék tőled róluk(mondjuk, hogy mi bennük a “hulladék”), lenne olyan qss, hogy a fal adná a másikat… Ott olyan fogyasztóvédelem van, ami itt a büdös életben nem lesz, és pont oda gyártják a xart, szembenézve lehetséges perek sokaságával? Te mi az istennyilát szívtál, baxod!?

Vélemény, hozzászólás?