Anyóstól óvó légzsák a GM-től: távol tartja a Mamát!

Utasok közé robbanó légzsák a GM-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig a légzsákok az autótól, illetve a berepülő egyéb tárgyaktól óvták az utasokat, most itt a legújabb, ami már egymástól is védi az autóban utazókat.

Nyilván nem egy fordítva beszerelt, oldallégzsákkal felvértezett első ülés adta az ötletet a General Motorsnak, ám új légzsákjuk, a központi vagy inkább középső légzsák leginkább úgy néz ki, mintha az anyósülést véletlenül a sofőr oldalára helyezték volna, s ezáltal annak oldallégzsákja nem az ajtó fele, hanem az utastér közepére nyílna.
A General Motors két év múlva, elsőként a viszonylag széles szabadidő-autóiban, már szériagyártásban ígéri a kettős oldallégzsákot, melyek oldalütközés esetén egyrészt óvják a gerinc és nyakcsigolyákat az oldalra csapódó testre ható erőktől, másrészt az utasokat egymástól is védik, hogy fejük ne koccanjon össze. Mint sok más, a két ülés közé nyíló légzsák is tipikusan a "hogy ez eddig nem jutott eszünkbe" megoldások közé sorolható, eladhatósága ugyanakkor könnyűnek ígérkezik, már látjuk magunk előtt a reklámszlogent/filmet: ki szeretne anyósával testközelből találkozni?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 10:07
  Permalink

  arni:
  Miért érzed azt,hogy baromságokat kell írnod?
  Először is,ha figyelmesen megnézted volna az utolsó videót(és lenne valami halvány elképzelésed a fizikáról)akkor láthattad volna,hogy a testek valóban egymás irányában mozdulnak el.Mind a kettő
  balra.Tehát a jobboldali utas nekiütközik a baloldalinak.És utána nagyon fáj a buksija,mint neked a sok butaságtól.Ki a frászt érdekel a kár,ha sérülés nélkül úszol meg egy komoly balesetet?!
  Persze fontos a kár pláne,ha varjú az illető és folyton azt mondogatja,hogy “kár,kár”…

Vélemény, hozzászólás?