Áresés: a benzin 5, a gázolaj 8 forinttal olcsóbb szerdától

Egyszerre csökken a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A januárban rekordmagasságba emelkedett üzemanyagárakat most a forint erősödése csökkenti. Szerdától literenként 5 forinttal olcsóbb a benzin, 8-cal a gázolaj.

Idén januárban rekordmagasságba emelkedtek az üzemanyagárak. Az év első napjától érvényes 27 százalékos áfa, a piaci változások, illetve a forint árfolyamának módosulása a gázolaj árát 29, a benzinét 26 forinttal emelte, s ennek eredményeként mindkét üzemanyagfajta rekordmagasságba drágult. Január 18-ától átlagár szerint gázolajat literenként 450, benzint 426 forintért vételezhettünk.
A gázolaj esetében már a múlt héten apadni kezdett az ár, 5 forinttal csökkent. E hét közepétől pedig, ahogyan arra már rámutattunk, nem elsősorban a nemzetközi árváltozásoknak, hanem sokkal inkább a forint erősödésének köszönhetően 8 forinttal csökken a gázolaj, 5-tel a benzin ára. Ennek eredményeként szerdától a gázolaj 437, a benzin 421 forintos átlagáron lesz tankolható. Természetesen a szokásos megjegyzéssel: az egyes töltőállomások között akár 20 forintos áreltérés is lehetséges.
Hirdetés
A mostani változás érvénybe lépésétől azaz szerdától a benzin idei drágulása 21, a gázolajé 13 forintra apad, ami egy hónapra vetítve még mindig jelentős mértékű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 04:41
  Permalink

  Azok akik generálják ezeket az árak a világon és állandóan sajnáltatják magukat, nem gondolkoztak még el azon, hogy nem csak a nagyszüleik hanem az ő hátukból is előbb vagy utóbb lámpaernyőt csinál a világ koldus népe??? Petróleum lámpa, milyen szép a lángja—-hmmmmm-:)

 • 2017.10.31. at 04:41
  Permalink

  Most már arra készülnek hogyha nem fogsz járni havonta 100km-t a kocsiddal, akkor meg büntetnek 100ez.-re, ha nem közlekedel ősztől tavaszig akkor 500ez. a bünti.Ha eladod az autódat akkor 1misi a bünti,——————————- ha meg fel akasztod magad az adósság miatt, akkor a hátra hagyott családodból csinálna rabszolgát egy életre. Szép remények,boldog jövő, ezt hozta nekünk a kapitalista EU-s Cóbi üzletkötők! Hülye vagyok, hülye vagy, hülye mindenki mert nem érti senki sem, hogy mi az értéktöbblet elmélet lényege:————————- A kapitalizmus fő hajtóereje a munkaerő kizsákmányolása és az elidegenedés. Célja a profit termelése, melynek fedezetét a munkások megfizetetlen munkaerejéből biztosítja. A tőkések kezében vannak a termelési eszközök, melyeket az állam biztosít számukra. A munkások azáltal, hogy termékeket állítanak elő, folyamatosan újratermelik a kapitalizmust.————————– Egy kicsit előrelátó volt a faszi 145 évvel ezelőtt.hmmmmmmm

 • 2017.10.31. at 04:41
  Permalink

  Jó de itt magyarhonban, sokkal jobban élünk, mint bárki a földön, nem számít,mi mennyibe kerül, sőt zseniális pénzügyi főgurunk matolcsy bácsi szerint, havi 47e forintból gond nélkül meg lehet élni

Vélemény, hozzászólás?