Átveri a radart a Lamborghini?

Carbonado: Aventador szénszálas ruhában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Teljes egészében karbonszálas műanyag karosszériát húzott az Aventadorra a Mansory. Vajon a radar érzékeli elhaladását?


Carbonado néven adta ki legújabb Lamborghini Aventador átiratát a svájci Mansory tuningcég: az autót kívül és belül teljes mértékben karbonszálas elemekkel burkolták. Az új panelek elöl 40, hátul 50 mm-rel szélesítik ki a karosszériát, a küszöböket, szárnyakat, első és hátsó légterelőket, valamint a gépháztetőt is karbonból építették.
Hirdetés
A karosszéria módosításait az új, elöl 255/30 ZR20, hátul 345/25 ZR21-es - ki nem találják - karbonszálas betétekkel ellátott kerekek támasztják alá. A Mansory átprogramozta a V12-es vezérlését és egyedi kipufogórendszert épített az autóhoz, amitől a teljesítmény 700-ról 754 lóerőre, a legnagyobb nyomaték pedig 690-ről 750 Nm-re emelkedett. Ennek köszönhetően az Aventador 2,8 másodperc alatt ér álló helyzetből 100 km/h-s tempóra, végsebessége pedig 355 km/h körül jár.
Az utastérben is folytatódik a szénszálas hangulat, akinek pedig esetleg kedve szottyant az Aventador Carbonado megvásárlásához, az igyekezzen gyorsan tárcsázni a Mansoryt, hiszen mindössze fél tucatot építenek a különleges Lambóból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?