Audi S8 vs. Bentley Flying Spur keresztben és hosszában

Ha még nem láttál driftelő Audi S8-at, vagy Bentley-t, akkor itt az alkalom

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Keresztben és hosszában is összemérték a W12-es Bentley és a V8-as Audi képességeit. A verseny meglehetősen kényelmes és kimondottan groteszk látvány, érdemes megnézni.

Kivételes alkalom az, ami a Carwow tesztjén történt, két luxusautóval gyorsultak, de még ők sem érték be ennyivel. A brit magazinnál szinte minden létező erős autót ráeresztenek a kifutóra és összemérik az erejüket, a legfrissebb epizódban egy Audi S8 és egy Bentley Flying Spur állt fel a startvonalra. A brit luxusautónak és a német cirkálónak viszont sokkal több köze van egymáshoz, mint azt az emblémájukból következtetné bárki, a Bentley 1998 óta a Volkswagen csoport tulajdona. A két modell azonban más alapokra épül, az Audi S8 az MLB Evo platformot kapta, mint a Lamborghini Urus, vagy a Volkswagen Touareg, a Flying Spur pedig az MSB moduláris padlólemezt, melyre a Continental GT és a Porsche Panamera épül. Motorjai között is erős a különbség, a négykarikás V8-asa 4,0 literes és 571 lóerős, 800 Nm nyomatékú, a Bentley W12-ese pedig 6,0 literből hoz ki 635 lóerőt és 900 Nm nyomatékot. A Bentley tehát erősebb, de több mint 200 kilóval nehezebb is, így a gyorsulási verseny szorosnak ígérkezik. Egészen 250 km/h-ig, mivel a Flying Spur nincs lekorlátozva, 333 km/h-ig képes gyorsítani. A videóban érdekes tesztnek is alávetették a két luxusautót, driftelni is láthatjuk őket, ami a két izomkolosszus esetében igencsak groteszk, de meg kell hagyni, hogy a Bentley erősebb hátsó tengelyre hajtása miatt szebben mozog, természetesen mindkét autó összkerékhajtású, de a hangolás nagyon más.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?