Automatával és kis benzinessel bővül a Volvo V40 kínálata

Automata kisdízel és új benzines frissíti a Volvo V40-est

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kapható lesz D2 automatával, új kis benzinmotor jelenik meg T2 kódnév alatt, és jelentősen megújítják a fedélzeti kommunikációs rendszert.


Áprilistól lesznek elérhetők az alábbi, hajtásláncokat, valamint a kommunikációs rendszert érintő új fejlesztések a Volvo V40 kínálatában. A V40 és a V40 R-Design és Cross Country D2 modellek hamarosan már automata váltóval is kaphatóak lesznek, ezek CO2-kibocsátása sorrendben 102, illetve a terepesített kivitel esetében 108 g/km, míg a fogyasztási értékek 3,9 l/100 km, illetve 4,1 l/100 km. A típus szintén a 115 lovas D2-es motorral szerelt, kézi váltós verzióinál a számok 94-ről 88 g/km-re, míg a Cross Country esetében 99 g/km-re csökkennek, a fogyasztási értékeket manuális kapcsolással 3,4, valamint 3,8 l/100 km-re írta ki a svéd gyártó.
Hirdetés

Benzinfronton az új, 120 lóerős 1,6 literes 4 hengeres T2-es egység az újdonság. A közvetlen befecskendezéses motor maximális nyomatéka 240 Nm, a CO2-kibocsátás mértéke 124 g kilométerenként, ami fogyasztásra fordítva 5,3 l/100 km-es értéket jelent.
A modell komfortfokozatát a vadonatúj Sensus Connected Touch fokozza, mely amellett, hogy állandó internet kapcsolatot biztosít, újfajta kialakításával magasabb szintre emeli a felhasználói élményt. Ez a 7 colos, infravörös sugár által pásztázott érintőképernyőnek köszönhető, mely télen kesztyűben is vezérelhető, és világújdonságot jelent az autózás világában. Az internet-elérést az autóba épített 3G/4G dongle (adapter), vagy a vezető mobiltelefonja is biztosíthatja.
Ezáltal a használó az interneten fellelhető összes tartalmat könnyedén elérheti, és pár kifejezetten autós applikációval is ellátták a Sensust, mint a folyamatos forgalom- és dugófigyelés, szabad parkolóhelyek keresése, időjárási információk, vagy épp a Volvo szervizkereső. Az autóban saját wifi-hálózat is létrehozható, hogy mindenki számítógépének, okostelefonjának élhessen menet közben. Új funkció a hangvezérléses Spotify, mellyel elég, ha bemondjuk egy szám címét, és a lejátszó már be is tölti, akár saját tárhelyről, akár az internetről kell azt kikeresnie.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?