Az év végén is drágul még egy kicsit a benzin

Idén már csak a benzin ára kerül feljebb, a gázolajé nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az év utolsó munkanapján is drágul még a benzin, változatlan marad azonban az így is többe kerülő gázolaj ára.


Legutóbb - december közepén - a gázolaj ára nőtt, nem túl vészes mértékben, 2 forinttal. Most pénteken, azaz az idei év utolsó munkanapján a Holtankoljak.hu értesülése szerint pontosan ennyivel kerül feljebb a benzin ára is.
December 29-től így - átlagár szerint - a 95-ös benzinért 358, míg a gázolajért továbbra is 369 forintot kell fizetni, természetesen literenként. Az is természetes, hogy marad az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 50 forintos árkülönbség, így továbbra is igaz, hogy a tankolásnak nem csupán ideje, hanem sokkalta inkább helye is figyelmet igénylő.
Hirdetés
A legdrágább helyeken is olcsóbban tankolhatunk mostanság, mint a 2012-ben adódott, 450 forint körüli csúcsárak idején. További üzemanyagár-vonatkozású információ, hogy januártól nem változik az üzemanyagok jövedéki adója, a benziné literenkénti 120, míg a gázolajé 110,35 forint marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?