Batmobile a versenypályán

Videón a Nissan DeltaWing versenyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Sebring versenypályán futotta első tesztköreit a Nissan 300 lóerős 1,6 literes DIG-T turbómotorjával hajtott, fura formájú prototípusa.


A DeltaWing nevű különleges versenyautó projektről múlt héten számoltunk be először: a több résztvevő által összegyúrt, Batmobile-ra, oldalkocsis versenymotorra, vagy tán lopakodó repülőgépre emlékeztető szerkezet azóta került a figyelem középpontjába, hogy bejelentették, részt vesznek vele az idei Le Mans-i 24 órás versenyen.
A hétvégén Sebringben rendezett 12 órás verseny kísérőprogramja alatt már futott is néhány bemutatkozó kört közönség előtt, erről sajnos csak némafilm készült.
Hirdetés

A hivatalos értékelésben ugyan nem fogják felsorolni az 1,6 literes Nissan turbómotorral hajtott gépezet eredményét, de csapata reményei szerint az LMP osztályú versenyautók tömegének (minimum 900 kg) felét, tehát körülbelül 450-500 kg-ot nyomó, egyedi formája miatt pedig sokkal kisebb légellenállású DeltaWing odaérhet a nála jóval erősebb LMP1-es és LMP2-es kategóriák közé.
A második, ismeretlen helyszínről származó videó sokkal izgalmasabb, mert azon felül, hogy hangja is van, belső kamerával vették fel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?