Bemutatkozott a BMW iX3 koncepció

2020-ban érkezik a BMW X3 tisztán elektromos változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelen pillanatban az i3 jelenti a BMW 100 százalékban villany hajtású modelljét. Hamarosan egy sokkal pofásabb és élhetőbb modell is elérhető lesz az elektromos kínálatban.

Zárt vesék, kék színű karosszéria elemek és természetesen oldalt elhelyezett töltőnyílás fogja megkülönböztetni belsőégésű társaitól az iX3-at

Nem újdonság a BMW háza táján az elektromos hajtás, ugyanis számos modell kapott már hibrid hajtásláncot, az i3-ból pedig tisztán elektromos kivitel is elérhető. Formája még ma is futurisztikusan hat, mérete és hatótávja miatt pedig többnyire a városban, elővárosban használható. Hamarosan érkezik azonban egy sokkal élhetőbb, tisztán elektromos modell, az iX3, amely a közepes méretű szabadidőautó, az X3 alapjaira épül. A most bemutatott koncepció nem olyan különc, mint egyes bajor prototípusok, ez a köntös már egész széria közeli állapotot mutat.

Az első jelenlegi BMW modellből készült teljesen elektromos változat új jegyeket is mutat, a kék elemek mellett teljesen zárt, egybe olvadt vesék jelenthetik az elektromos modellek védjegyét

Hirdetés

A modell a gyártó ötödik generációs elektromos hajtásláncát kapja meg. A BMW eDrive Technologie egy komplex rendszert takar, amelyben a motor, váltó és elektronika egyetlen részegységet alkot, melyhez egy új és erős akkumulátor párosul. A 270 lóerős elektromos SAV 70 kWh-ás akkumulátort kap, amellyel 400 km feletti hatótávot ígérnek a WLTP ciklus szerint. Gyorstöltővel akár kevesebb, mint 30 perc alatt is feltölthető lesz. Az iX3-at a Kínában található Senjang városában fogja gyártani a BMW Brilliance Automotive.

A 70 kWórás akkumulátort gyorstöltővel akár fél órán belül is felölthetjük, az iX3 hatótávja pedig túlmutat a 400 km-en

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?