Bemutatták a Subaru Legacy hetedik generációját

Az USA-ban 260 lóerős, turbós boxermotorral debütált az új Subaru Legacy

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Döbbenetes változásra senki ne számítson. Első pillantásra talán nem is tűnik újnak az élőben először a Chicagói Autószalonon látható, hetedik generációs Legacy.


Egyelőre nem hoztak nyilvánosságra túl sok képet az új Legacy generációról, nincs például szemből fotózott kép, ahogy teljesen hátulról sem mutatták még meg. Ám ezek ellenére is felfedezhetőek azért új dolgok a karosszérián. Szélesebbnek tűnik például a sárvédő, és ettől talán szemből is szélesebbnek fog tűnni az autó. A fényszórók és a hűtőrács nagyon hasonlít a jelenleg futó modellen látotthoz, viszont újak a külső visszapillantó tükrök. Hátul a lámpák változtak, de a lökhárító alsó része nagyon hasonló maradt a jelenlegihez.
Hirdetés

Utastere felzárkózott a korszellemhez, a műszerfal közepét egyetlen hatalmas, 11,6 colos, érintőképernyős kijelző uralja egy függőlegesen odaillesztett táblagépre emlékeztetve. Mindezt rengeteg bőr veszi körül, sőt, most először választható egy Subaruba valódi Nappa bőr burkolat. Természetesen emellett telepakolták kényelmi és biztonsági felszerelésekkel is az új Legacyt.

Amerikában az alapmotor a 2,4 literes, turbófeltöltéses boxer lesz, 260 lóerővel, ám megmarad a kínálatban a 2,5 literes szívó boxermotor is 182 lóerővel. Mind a két motor esetében CVT (Lineartronic) sebességváltó továbbítja a nyomatékot a kerekek felé. Az új generáció teljesen újrahangolt fútóművet is kap, valamint 17 és 18 colos könnyűfém keréktárcsákat, magától értetődően ezeket is új rajzolattal. Az autó áráról csak későbbre ígértek pontos információkat, a márkakereskedésekbe pedig ősszel érkezik majd meg.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?