Benzines és dízelmotoros autók a használtpiac kedvencei

Mutatjuk, hogy hajtáslánconként melyek a legnépszerűbb modellek a használtautó-piacon!

Természetesen továbbra is a belső égésű motoros autókból áll a használtautó-piac nagy része, így nem meglepő, hogy az érdeklődés is ezekre a legnagyobb. De melyik a népszerűbb, a benzines, vagy a dízelmotoros?

Több mint 5,5 millió telefonos érdeklődés alapján néztük meg, hogy melyek voltak a Használtautó.hu felületén a legkeresettebb autók hajtásláncok szerinti bontásban.

Az elmúlt 1 évet vizsgálva kiderült, hogy több mint 518 ezer benzines és több mint 400 ezer dízelautót hirdettek a portálon, amelyekre összesen több mint 5 millió telefonos érdeklődés érkezett. Viszont elektromos autóból körülbelül 29 ezer, míg hibridből nagyságrendileg 24 ezer darabból válogathattak a vásárlók. Ezek után érdeklődve több mint 58 ezer alkalommal emelték fel a telefonkészüléket.

Magyarán a benzinmotoros autókra a legnagyobb az érdeklődés, illetve ezekből a legnagyobb a kínálat is. A második helyen pedig a dízelmotoros autók szerepelnek és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a végét járja ez a hajtáslánc. Ellenben hiába igyekeztek támogatásokkal, adókedvezményekkel ösztönözni a villanyautó vásárlásokat, mély szakadék tátong még köztük és a belső égésű motoros autók között. Továbbra is kevés villanyautó van a használtpiacon, amelyek ráadásul drágák is, így a villanyautó korszak még várat magára.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?