Bikával öklelné fel a Ford az Audit

Ford Taurus 2013

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fordnál nem titkolják, hogy az új Audi A6 sok tekintetben mintául szolgált a Taurus soron következő generációjánál, amellyel megszorongatnák a négykarikás modellt.

Derrick Kuzak, a Ford autógyártó csoportjának az alelnöke elárulta, a 2013-as Taurus tervezésekor fontos szempont volt, hogy a 2010-es változatra épülő kész modell diszkréten az Audi A6-ra hasonlítson. Persze, ezen a kijelentésen nem a kínaiaktól megszokott arcátlan kopírozás értendő, csupán annyi, hogy bizonyos részletek utaljanak a konkurencia vitathatatlanul sikeres típusára. Mit is jelent ez? Például, ha megnézzük, a Taurus (latinul bika) hűtőmaszkja és fényszórója félúton van az Audi single frame megoldása felé - nem olyan, de első pillantásra mégis a német kocsit juttatja az ember eszébe. A belsőteret is alaposan átdolgozták, javult a kidolgozási minőség, jobbak a felhasznált anyagok, és a fedélzeten megtalálható a MyFord Touch információs és szórakoztató rendszer.

Műszaki szempontból a 3,5 literes, benzines, 290 lóerős V6-os egység jelenti majd kezdetben az alapot, de a Fordnál tisztábban vannak az általános nemzetközi trendnek mondható környezetvédelemmel, így a Mondeóból ismerős 2,0 literes, 240 lóerős EcoBoost turbómotor is be fog kerülni a Taurus gépházába, szerényebb fogyasztással és kedvezőbb károsanyag-kibocsátással. Ugyancsak szóra érdemes a Ford-féle, először az Explorerben kínált Curve Control System, amely kanyarodáskor és fékezéskor stabilabbá teszi az autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?