Börtönnel reguláznák a szabálytalankodókat

Drasztikusan változhat a szabálysértési törvény

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Módosítaná a szabálysértési törvényt az országgyűlés. A tervezet szerint már a kisebb, de ismétlődő közlekedési kihágásokért is börtön járhat.

Együttesen tiltakozik a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság az országgyűlés azon tervezete ellen, mellyel a szabálysértési törvényt módosítaná.
Autós vonatkozás, hogy az életbe lépéstől, azaz 2012. április 1-től a 6 hónapon belül ismétlődő szabálysértések elzárással, azaz börtönbüntetéssel is szankcionálhatók lennének, így a tilosban parkolás vagy a kisebb mértékű sebességtúllépés ismételt elkövetéséért is börtön járhatna. El kell ismerni, hogy a törvénymódosítással a szankció visszatartó ereje jelentősen nőne, ám az igencsak aggályos, hogy a szabálysértési büntetések ilyetén módosítása igencsak eltúlzott, miközben például a jelentősebb sebességtúllépések kapcsán kiszabandó közigazgatási bírságok kiegészítéséről egyelőre nincs hír. Magyarán a sebességhatárokat alaposan túllépők a jelenlegi információk szerint csakis a magas sarcokat fizetnék, míg akár egy olyan hétvégi autós is börtönbe kerülhetne, aki mondjuk két alkalommal belefut 35 km/órás tempóval egy 30-as korlátozásba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  Túlságosan ráérnek pl. ilyen idióta törvényeket kitalálni a “T” ház tagjai. És akik milliárdokat lopnak ki a zsebünkből, azok mit érdemelnének? Kötelet minimum és humánus vagyok. Na az talán elrettentő lenne nekik. Addig szopunk mint a torkos borz. Sajnos.

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  ЧТО ТАКОЕ?
  Megbolondultak a tisztelt törvényhozók?
  Esetleg ezekkel a rendre való hivatkozásokkal akarják az állampolgárokat megfélemlíteni, vagy elterelni a valós problémákról a figyelmet, amivel szemben tehetetlenek. Itt élni kéne hagyni az embereket, nyugodt jövő lehetőségét biztosítani állandó értékekkel. A törvény szigorát a bűnözőkkel szembe érvényesítsék, ne az itt a-ott általában figyelmetlen szabálysértőket fenyegessék ilyen elképesztő ötletekkel. A jelenlegi és múltbéli parlament tagjai közül többen már börtönben ülhetnének, persze nem csak a tilosban parkolás és a gyorshajtás miatt. Elég legyen a kisstílű össze-visszatörvénykezésből fenyegetésből. Elég nehéz az élni így is.

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  a köcsög cigányoknak,aki lop, csal, hazudik max felfüggesztett,de ha én kétszer véletlenül kicsit túllépem a sebességet,már börtön???????????azért lassítsunk már egy kicsikét!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  Tisztelt Szerkesztőség!
  Annak az elmebeteg állatnak nem jár véletlenül zárt osztály, aki ilyen baromságot talál ki? Annak kéne pl.muszáj-dzseki.
  Egy kicsit már sok és gusztustalan, akiket lenyeletnek az autósokkal.Örüljenek, hogy van még valaki, aki autózik, hisz annak a vérét szívják.Pedig mást kéne!

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  Tudom, ez csak egy tervezet, “nem eszik a kását olyan forrón”, ennek ellenére sok dologgal kapcsolatban, és sokszor eszembe jutnak Kertész Ákos megbotránkoztató szavai, mert sajnos nagyon találóak, és nagyon igazak. A magyarok gondolkodása, mentalitása 99%-ban olyan amilyennek jellemezte, akkor is ha vezető pozícióban van, akkor is ha letaposott helyzetű.

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  Nem tudok mást mondani mint azt, az ilyen tervezetek, illetve hogy ilyen gondolatok egyáltalán felmerülhetnek még csak tervezet formájában is kis hazánkban, ebben nem más mint Kertész Ákos meghökkentő, képletes és nem képletes kritikáinak valódisága, igazságtartalma kap tartalmat.

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  JA és csak gondoljuk bele milyen abnormális egyáltalán nem logikus képtelenség amit be akarnak hozni, na én akkor fogok innen végleg elköltözni ebből a köcsög Magyarországból.

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  Erre van eszük, de amire igaziból kéne arra nincsen sajnos, beteg emberek ezek sajnos. Nem azon gondolkoznak hogyan oldják meg a szegénység problémát, mert meg lehetne ha az a pár milliárdos ember itthon nem magának gyűjtögetne, hanem segítene a szegényeken, mert tudnának, hanem ilyen hülyeségekkel vannak elfoglalva, hát hol van ilyen hülyeség, vissza fele mennek a kommunizmusba pont ők, akik a állítólag nem azok, hát szabad világ ez ?

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  Már megint kiket a legkönnyebb szívatni?Hát persze hogy az autósokat.Közben a nyakkendős bűnözők,a “nem hiába születettek”, 12 éves erőszakos bűnözők meg röhögnek a markukba.Hajrá Fidesz,Hajrá Magyarország!!!

 • 2017.10.31. at 09:46
  Permalink

  Ez egy kicsit erős ,de mikor többszöri ittas vezetés vagy gyorshajtás esetleg halálos gázolással végződik,akkor ez lehet visszatartaná ezeket az embereket.

Vélemény, hozzászólás?