Brazíliának már van Volkswagen SUV-kupéja

Bemutatták a Volkswagen Nivust Brazíliában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először a dél-amerikai piac kapja meg a Nivust, de később megérkezik Európába is.

Meglovagolva a divathullámokat, a VW is előrukkolt egy kupésított szabadidő-autóval, amely ugyanarra a platformra épül mint a Polo. A T-Crossnál kicsit nagyobb SUV-kupét Brazíliában mutatták be, ahol néhány hét múlva lép piacra, Argentínában és a környező országokban pedig jövő év elején. Az előzetes információk alapján Európába 2021 második felében érkezhet meg.
Hirdetés
A Nivus tengelytávolsága 2566 milliméter, míg a kasztnija 4266 mm hosszú. Szélessége 1757 mm, a magassága pedig 1493 mm, tehát alacsonyabb, mint a T-Cross. A formaterv részletei viszont a kicsi V SUV-ra emlékeztetnek. Az utastér is hozza a tipikus VW formákat, az infotianment rendszer lelke pedig a kimondottan brazil piacra szánt VW Play, ami a 10 colos központi érintőképernyőről kezelhető. A vezető előtt pedig 10,25 colos digitális műszeregység foglal helyet.
Hirdetés
Dél-Amerikában az egyliteres, háromhengeres TSI motorral forgalmazzák az autót, kétféle teljesítményszinttel. A gyengébbik 116 lóerős, az erősebb pedig 128 pacis és arrafelé megszokott módon etanollal is működik. Az erőt hatfokozatú automata sebességváltó továbbítja az első kerekek felé, összkerékhajtás nem is kérhető. Biztonság terén pedig megkapja a legmodernebb vezetőtámogatókat, többek között az adaptív tempomatot, a vészfékasszisztenst, a visszagurulásgátlót, a fáradtságérzékelőt és a tolatókamerát is. Az európai változatról viszont csak később osztanak meg információkat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?