Carlos Sainz elsők között próbálta ki a VW új raliautóját

Kétszeres rali világbajnok a VW Polo R WRC tesztpilótája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre indula VW Polo R WRC intenzív tesztprogramja, a 2013-as versenynaptárban pedig már aktív résztvevők lesznek.

Az első kilométereket a VW igazgatótanácsának tagja, Dr. Ulrich Hackenberg vezette a vadonatúj Volkswagen Polo R WRC-vel a németországi Trierhez közel eső veldenzi szőlőtőkék között, ezzel is jelezve, milyen fontos a Volkswagennek a raliprogram.
A tiszteletkör után Hackenberg átadta az irányítást a kétszeres rali-világbajnok, VW Touareggel Dakar-győztes spanyol Carlos Sainznak, aki már valóban versenytempóban hajtott végig az ADAC Német ralin rendszeresen gyorsaságiként szereplő, 2,8 km hosszú aszfaltos pályán. Körülbelül 100 kilométer megtétele után az egész csapat mosolygott, Sainznak tetszett az autó, Kris Nissen motorsport igazgató a megbízhatóságot dicsérte.
Hirdetés
A négykerék-hajtású, 300 lóerős 1,6 literes TSI-motorral hajtott Polo R WRC-t 2012-ben az elképzelhető összes útfelületen és időjárási körülmények között meghajtják tesztelési céllal, majd a 2013-as szezonban nekiindulnak a volkswagenesek, hogy éles körülmények között is bevessék új ralifegyverüket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?