Csak a Volkswagen több mint 6 millió autót gyártott idén

Márkaszintű rekord a Volkswagennél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét felfelé mennek az autóeladások. Nem csak nálunk, Európában is, a Volkswagen pedig idén először több mint 6 millió autót készített.


A Volkswagen akkor is óriási, ha csupán a wolfsburgi céget nézzük, nem pedig a konszernt. 14 országban, több mint 50 gyárban, több mint 60 modellt készítenek. Az idei az első év, amikor éves szinten átlépték a 6 milliós példányszámot. A teljesség igénye nélkül idén érkezett az Arteon, a T-Roc és persze az új Polo is, de az e-Golf példányszámát is duplázták a friss verzióval.
Hirdetés
Aligha meglepetés, hogy a Polo, a Golf, a Jetta és a Passat a legnépszerűbb, de számait tekintve a Kínában, kínai piacra gyártott (Skoda Rapid alteregó) Santana eladása is jelentős. A közeljövőben várható egy minden eddiginél kisebb SUV, a T-Cross (amit majd egy még kisebb követhet), és úgy hírlik, a Phaeton is visszatérhet. Mellettük a Volkswagen számos villanyautót is ígér, meg persze azt, hogy az idei 6 milliós példányszám nem egyszeri csúcs, a jövőben ez lesz a minimum.

A Volkswagen egyébként épp 80 évvel ezelőtt "kezdte az ipart", a gyári kalkulációk szerint az idei 6 millióval együtt eddig összesen 150 millió autót készítettek. Jövőre állítólag még több SUV modellt hoznak, majd jönnek az elektromos modellek, azaz az I.D. koncepciók alapján készülő sorozatok, a meredekhátú I.D., az I.D. Buzz kisbusz és az I.D. Crozz crossover. A következő évtized közepére csak villanyautóból egymilliót kíván előállítani a Volkswagen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?