Csak részint tűnik el a múlt heti üzemanyagár-emelés

Szerdától 3-3 forinttal lesz olcsóbb a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a múlt héten 5-5 forinttal drágult a benzin és a gázolaj, e héten 3-3 forinttal csökkennek az árak.

Miután áprilisban öt alkalommal, összességében 29 forinttal apadt a benzin, 25-tel a gázolaj ára, az előző héten, május első munkanapján 5-5 forinttal kúszott feljebb mindkét üzemanyagfajta literára. Ezt követően a múlt hét végén még úgy tűnt, hogy akár törlődhet is az említett áremelés, ugyanis a nemzetközi tőzsdei árak is apadtak, s a forint dollárhoz viszonyított árfolyama is erősödött. Nem csupán 5 forintos, hanem akár annál jelentősebb ármérséklés is elképzelhető volt.
A valóság azonban nem ilyen rózsás, szerdától csak részint tűnik el a múlt heti áremelés, akkor ugyanis 3-3 forinttal csökkenti az átlagárakat a MOL. Így a 95-ös literenkénti átlagára 406, a gázolajé 410 forintra apad. Mivel a társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, az említett változás életbelépésekor újabb, péntektől hatályos ármódosítást jelenthet be.
Hirdetés
Bár a 95-ös és a gázolaj mostani és szerdától 3-3 forinttal alacsonyabb ára is magasabb lesz, mint az idei év - egy héttel ezelőtt még érvényben lévő - legkedvezőbbje, még mindig jóval mérsékeltebb, mint a benzin esetében tavaly áprilisban tapasztalt literenkénti 451, a gázolajnál január végén adódott 449 forintos csúcsár.
Drágán tankolni persze mostanság is bőven lehet, ugyanis a töltőállomások között akár 20-30 forintos literenkénti áreltérések is tapasztalhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?