Csődvédelmet kért az Ikarus Egyedi Kft

A kormánytól kér segítséget az Ikarus Egyedi Kft

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fizetési nehézségeinek kezelése érdekében csődvédelmet kért az Ikarus Egyedi Kft, a csődeljárás alatt reorganizálják a társaság működését és helyreállítják a fizetőképességét.


Régóta lebeg a hazai buszgyártás sorsa. Legutoljára bő két évvel ezelőtt jártunk az Ikarus Egyedi Kft cinkotai telepén, már akkor bizonytalan volt a gyártó és egyben a korábban meghatározó hazai buszgyártás sorsa, majd idén tavasszal annak kapcsán került hírbe a cég, hogy sem a BKV, sem a Volánbusz számára nem tudott időben szállítani, ami miatt komoly kötbér fizetési kötelezettségei keletkezhettek. Ma pedig bejelentette a cég, csődvédelmet kér, s annak kapcsán az alábbi, csakis teljes terjedelmében hozható közleményt kaptuk a cégtől.
Hirdetés

Az IKARUS Egyedi Kft. vezetése tájékoztatja partnereit és munkavállalóit, hogy az utóbbi idők fizetési nehézségeinek kezelése érdekében a mai nappal csődvédelmet kért. A csődeljárás legfőbb célja, hogy a társaság működését reorganizálják és fizetőképessége helyreállításra kerüljön. Egyben szeretné megköszönni partnereinek és munkavállalóinak eddigi türelmét és együttműködését.
Hangsúlyozni kívánja, hogy az IKARUS Egyedi Kft. az, amely hosszú idő után először rendelkezik magyar fejlesztésű városi közlekedésben használt szóló és csuklós autóbuszokkal, tendereit rendre a legalacsonyabb árral nyerte, így a midi elektromos busz tendert 1,5 Milliárd Ft-tal, míg a 180 darab csuklós busz tendert közel 3 Milliárd Ft-tal olcsóbb ajánlatával nyerte el a második helyezett külföldi gyártókkal szemben. A társaság tevékenységével a magyar költségvetésnek eddig megközelítőleg 5 Milliárd Ft, a 180 darab csuklós autóbusz legyártásával pedig további 3 Milliárd Ft bevételt és megtakarítást eredményezne.
Mindezekre tekintettel az IKARUS Egyedi Kft. kéri a Kormányt, hogy a társaságot minősítse stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek és vegyen részt a reorganizáció folyamatában.
Reméli, hogy a csődeljárás lezárásával az IKARUS Egyedi Kft. egy erős, folyamatosan termelniképes buszgyártó vállalatává válik Magyarországnak.
Budapest, 2018. július 9.
az IKARUS Egyedi Kft. vezetése
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?