Dacia Logan Stepway néven érkezhet a márka friss crossovere

Emelt hasú modell lehet a Logan/Sandero család legújabb tagja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dacia Logan eddigi mindkét generációjából készült kombi vagy kombiszerű kivitel, de a legfrissebb kiadásnál inkább a divatos crossoverek irányába terhelhetik a puttonyos változatot.

Az elmúlt másfél évtizedben hagyományos kialakításokat kínált a Logan és a Sandero kettőse: ötajtós, lépcsőshátú és kombi kivitelek alkották a kínálatot. A divat viszont folyton változik, ezért a Dacia is a terepjárósítás irányába fordul. A Duster fölé néhány év múlva a Bigster érkezik, a Logan MCV helyére pedig egy crossover génekkel beoltott jármű jöhet. A román-francia márka új modelljét már javában és alaposan álcázva tesztelik, a szaksajtó szerint jövőre találkozhatunk az újdonsággal.
Hirdetés
A bebugyolált modellen egy-két árulkodó részlet kikandikál. Ilyen a hűtőrács, amin a friss Sandero króm dísze fénylik, de a kilincsek terén is felfedezhető hasonlóság, így elég gyanús, hogy nem egy teljesen önálló modell érkezik, hanem a Logan/Sandero vonal bővítésén dolgozik a Dacia. A Logan crossovert az átlagautókénál kicsit nagyobb hasmagasság jellemzi, az orr elég szögletes, a géptető púpjai még a Sandero Stepwayre is rátesznek néhány lapáttal. A szemfüles fotósnak még a műszerfal egy részét is sikerült lekapnia, ami szintén megegyezik az új Sanderóéval. A hátsó részen még az álcázás ellenére is előbukkan egy érdekesség. A hátsó lámpák egyáltalán nem jellemzőek a román márkára, sokkal inkább a Volvóra. Felfelé keskenyedő lámpákkal a Volvo SUV és kombi modelljein lehet találkozni, de úgy látszik, hogy a Dacia tetszését is elnyerte a svéd dizájn. A viszonylag szögletes forma praktikusságra utal, a talán Logan Stepway néven várható modell így akár a támogatott hétüléses modellek eladásainak zömét vivő Lodgy utódjának is tekinthető, csak annál menőbb tálalásban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?