Dízelbotrány: 22 ezer Porschét is visszahívnak

Németországban az összes 3,0 literes dízel Cayenne-t szervizbe várják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a német közlekedési hatóság a 3,0 literes dízel Cayenne-ek esetében is a teszteredményeket manipuláló szoftvert talált, a márka vissza kell hívja autóit.


Még mindig tud meglepetéseket okozni a 2015 őszén kirobbant dízelbotrány. A Volkswagennél kezdődött, aztán persze a konszern összes olyan modellje érintetté vált, amibe az EA189-es, 2,0 literes dízelt szerelték. Most pedig a 3,0 literes V6-os TDI-vel szerelt Porsche Cayenne SUV-k esetén talált olyan szoftvert a német közlekedési hatóság, ami a valós üzemben adódónál jobb teszteredményeket hozott. Az mondjuk nagyjából érthetetlen, hogy erre miért csak most derült fény, amikor a Volkswagen már 2015 novemberében elismerte, hogy a 3,0 literes V6-os TDI esetén is manipulált az emissziómérés.
Hirdetés

A német hatóság visszavonta a modell típusengedélyét és felszólította a Porschét, hogy az eladott (Németországban 7500, Európában 22 ezer) autót frissítse a Porsche. Ehhez a márka visszahívást eszközöl, melynek költségét természetesen maga állja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?