Dupla hatótávval dicsekedhet a Nissan Leaf utódja

A következő Nissan Leaf 400 kilométert mehet egyetlen töltéssel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan vezére szerint 400 kilométeres hatótávval jöhet a második generációs Leaf. Carlos Ghosn egy interjúban beszélt erről.


A Renault-Nissan szövetség mára igazi villanyautó nagyhatalom lett. 2010-óta több, mint 200 ezer elektromos járművet adtak el. Bár ma a Tesla Model S a hivatkozási alap, ha jól használható, életképes villanyautóval akarunk példálózni, mégis a műfaj volumenkirálya a szerényebb árú, méretű és kinézetű Nissan Leaf. A japánok ferdehátújából már 130 ezer példány fogyott és nem csak a tengerentúlon hasít a modell, hanem a skandináv országokban is, ahol állami támogatást és kiterjedt töltőhálózatot élvezhetnek a Leaf-tulajok. Az irány egyértelmű, ma a hatótávnövelés a legfontosabb célja minden villanyautó-gyártónak.
Hirdetés

Carlos Ghosn, a francia-japán gyártó első embere a japán tévében adott interjút, amiben egy teljesen egyszerű riporteri kérdésre válaszolva elárulta, hamarosan duplázzák a hatótávot. A cég egy új technikai megoldás széleskörű hasznosítása előtt állhat, máskülönben Ghosn nem szellőztette volna meg a hírt; a következő Leaf már 400 kilométeres hatótávval jöhet. Ghosn ennél többet nem mondott, de azóta felbukkant egy - természetesen anonim - gyári forrásból származó pletyka, ami egy Leaf méretű új autóról szól. A 400 kilométeres, azaz körülbelül 250 mérföldnyi hatótávú akkumulátor méretben, súlyban és ráadásul előállítási költségében is pariban van a Leaf mostani telepével. És mindez a Nissan-alkalmazott szerint a következő generációs modellben már benne lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?