E héten is drágul a benzin, de főként a gázolaj

Tovább emelkednek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Forgatókönyv szerint, de sajnálatos módon ismét emelkednek az üzemanyagárak, szerdától 2 forinttal kell többet fizetni a 95-ösért, 5-tel a gázolajért.

Havazás miatt fennakadásokkal, s a forint árfolyama miatt is borúsan indult a hét, ráadásul már a múlt hét végén sejthető volt, hogy az idén eddig egyetlen alkalommal sem elmaradt üzemanyagár-emelést újabb követi. Előző héten ugyanis némiképp emelkedtek a nemzetközi jegyzési árak, gyengült a forint is, s utóbbi ma is folytatódott. Mindezek eredményeként a múlt héten 3 forinttal drágult benzin nagykereskedelmi árán szerdától 2 forintot emel a Mol, az előző héten szinten maradt árú gázolaj esetében ugyanakkor 5 forintos emelés érvényesül, így a két legkelendőbb üzemanyagfajta két hét alatt pontosan ugyanannyit drágul.
Hirdetés

Szerdától a 95-ös átlagára így literenként 419, a gázolajé 425 forint lesz. Utóbbi még mindig jelentősen, 5 százalékkal olcsóbb egy évvel ezelőtti, s még többel tavaly január végi, 451 forintos csúcsszintjénél. A 95-ös pedig nagyjából annyiba kerül, mint tavaly ilyenkor - áprilisban amúgy az is 30 forinttal drágább volt, s átlépte a 450 forintos szintet. A drágább töltőállomásokon, például az autópályák mentén szerdától ismét kérhetnek mindkét üzemanyagfajtáért annyit, az olcsóbb helyeken azonban - szokás szerint - az átlagár alatt is megkaphatók lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?