Egy autóversenyző rendőr tippjei a biztonságos közlekedéshez

Videósorozat indul a közlekedésbiztonság javításáért, íme az első rész!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. idei, közlekedési kultúrát javító videósorozatát Hoffer Zsolt rendőr alezredes nyitja meg, aki elmondja, hogy miért nem versenypálya a közút.

„A közút nem versenypálya! Nem a gyorsaság az elsődleges cél, hanem a biztonság. A közutakon természetesen más szabályok érvényesek, mint egy versenypályán. Jóval többen és többféle módon közlekedünk, és mindenki más tudással és tapasztalattal teszi ezt.” Ezekkel a gondolatokkal engedte útjára Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. igazgatója a Közlekedési Kultúra Napján elstartoló #közlekedjbiztonságosan videókampányukat. A sorozat első epizódjában Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató és a Hungarian Police Rallye Team versenyzője magyarázza el a különbséget a hatékony versenyzés és a biztonságos közlekedés között, ezzel rávilágítva, hogy egyes magatartásformák miért nem valók a közutakra.
Hirdetés
A későbbiek során olyan közérdekű témákkal tér majd vissza a sorozat, mint a vezetést zavaró tényezők, például a csomagok és a gyerekülés helyes rögzítése, vagy zenehallgatás és evés-ivás vezetés közben, netán a vezetés közbeni telefonálás, akár headsetekkel vagy kihangosítással. Feldolgozzák majd a hosszabb utazások témakörét is, ide tartozik a monotóniatűrés, az elindulással kapcsolatos teendők, a pihenőidők kérdésköre és az autóban töltött idő kényelmi tényezői is. A Hungarian Police Rallye Team közreműködésével készült első rész alább tekinthető meg, a folytatásokban a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal, a Magyar Autóklubbal, valamint a többszörös nemzetközi autósport bajnokcsapattal, a M1RA-val is várhatóak együttműködések.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?