Egy Focus ST, amit minden ralis szeretne

Rali inspirálta Ford Focus ST készült a SEMA-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mi az? Ford, Focus, ralis, de nem RS. Egy új Focus ST, amit a Ford és a Rally Innovations együttműködésében a SEMA-ra készült.


A Rally Innovations csapata inkább az amerikai értelemben vett ralikiegészítőket készít többféle autótípusra is. Ezek persze merőben eltérnek az európaiaktól, számunkra talán nem mindig a legszebbek, viszont ez a Focus ST alapú raliautó nem lett annyira borzasztó. Ez talán annak is köszönhető, hogy a Ford keze is benne van a dologban, hiszen a márka saját standján állították ki a SEMA Show-n. Az egyedi ST kapott egy agresszív bodykittet, amiben kicsit fura, túraautós szélesítések is vannak, valamint háromrészes alumínium koptatót, átgondolt szoknyákat és egy nagyobbacska hátsó szárnyat is. A motorháztető is változott, erre új légbeömlők kerültek, és grafit szürke, 19 colos Rays 57 Extreme felniket is kapott, amiket Nitto NT555 gumik vesznek körül. Ezeken felül Beat-Sonic Blaid antennát és néhol piros díszítést kapott (talán túl sok helyen is). Amik igazán ralissá teszik, azok az apró részletek, mint például a manapság egyre elterjedtebb LED-es fénysor vagy a JDM Aero motorháztetőzárak. A kiállított Focus ST tulajdonképpen egy raliautó utcára, hiszen állítható Cusco/Bride Euroster II+C kagylóüléseket is kapott, négypontos biztonsági övvel és bukócső is beszerelésre került. Még a hátsó üléseket is kidobták a tömegcsökkentés nevében. Viszont, mivel természetesen utcán használják majd és nem gyorsasági szakaszokon, kapott egy prémium Sony hangrendszert és LED belső világítást is.
Hirdetés
A teljesítmény tekintetében annyit tudni, hogy COBB Tuning Accessport V3 tuning rendszerrel érkezik, ami segít a 2,0 literes, négyhengeres EcoBoost motornak, hogy többet is produkáljon a gyári 252 lóerőnél és 366 newtonméternél. Ezenfelül Greddy Airinx befecskendező-, sport kipufogórendszer és egy új alumínium intercooler is még inkább versenyautóbbá teszi a Ford Focus ST-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?