Egy közlekedési tábla okozott majdnem balesetet az M85-ösön?

Centiken múlt: egy autós megállt és úgy nézte a táblát, a másik pedig menet közben volt figyelmetlen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lényegében két dolgod van az autópályán: ne állj meg és figyelj a környezetedre. A közút kamerája felvette, hogy mi történik, ha az egyik sofőr az elsőt, az utána haladó pedig a másodikat nem tartja be. Tanulságos videó, ami majdnem tragédiába torkollt.

A videón először az látható, ahogy az M85-ös autóút 25-ös kilométerszelvényéhez kihelyezett közlekedési tábla alatt megáll egy autó október 28-án, csütörtök reggel. A sofőr később elmondta: azért lassított, hogy a táblákat figyelmesebben meg tudja nézni. A mögötte haladó viszont az utolsó utáni pillanatig egyáltalán nem is lassított, majd hirtelen beleállt a fékbe, amikor pedig egyértelművé vált, hogy nem tud megállni, elrántotta a kormányt, a kavicságyra hajtott, majd keresztbe fordult a pályán. Természetesen ha egy ilyen helyzetből baleset lesz, azt nem érdemes a közlekedési táblára fogni, szerencsére a videón látható esetben nem történt katasztrófa.
Hirdetés
Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az autópályán - ahol körülöttünk különösen nagy sebességgel haladnak el járművek - nem célszerű nyomós indok (pl. műszaki hiba, baleset, dugó) hiányában megállni.

Éppen ezért érdemes előre megtervezni az utunkat, és csak ezt kiegészíteni a helyszíni tájékozódással, hátha a használt térképforrás adatai nem stimmelnek.

A Magyar Közút ezen túl még a megfelelő követési távolságra, és az utinform.hu oldalára is emlékeztet, aminél viszont mindennél fontosabb a közlekedés során: figyeljünk jobban a környezetünkre, és vigyázzunk egymásra!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?