Egy új korszak első hírnöke: íme, az első villany Jeep

Bemutatták az első elektromos Jeepet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyszabású rendezvényen mutatta be a Stellantis az első elektromos Jeepet, de a konszern jövőbeli terveit is ismertették.

A Jeep első elektromos autóját ugyan megmuttatta a márka, de a formavilágon túl nem sok mindent árult el a Stellantis. Az új SUV-ot prezentáló Carlos Tavares - a konszern vezérigazgatója - ugyanis nem árult el technikai részleteket az EV Jepp-pel kapcsolatosan, de még a várható fogyasztói árat sem fedte fel a publikum előtt. Egyelőre még a SUV pontos neve sem ismert, annyit azonban elárultak, hogy minden bizonnyal 2023-ban kerülhetnek az elektromos Jeepek az európai kereskedésekbe, 2024-ig pedig további két villany Jeepet is bemutatnak; egy kifejezetten terepre szánt modellt, valamint egy családi SUV-t is.
Hirdetés
Az eseményen a Stellantis közeljövőbeli terveiről is szó esett: 2030-ra minden márkájuk kizárólag elektromos modelleket fog értékesíteni Európában, míg az amerikai piacon a kínálatuk 50 százaléka lesz villanymeghajtású. A tervek szerint az évtized végére a konszern 5 millió villanyautót kíván értékesíteni 75 különböző elektromos modell segítségével. A távlati célok között a teljes karbonsemlegesség is szerepel, 2038-ra az elképzelések szerint a vállalat teljes működése fenntartóvá alakul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?