Egy újabb Golf? Akár sláger is lehet a Nissan Pulsar

Első találkozás: Nissan Pulsar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vezetés majd később, tapogatni és szemlélni, ízlelni azonban már sikerült a teljesen új, a piacra ősszel érkező Nissan Pulsart. Ígéretes.

A leginkább pezsgő piaci szegmensbe, az alsó-középkategóriába érkezik ősszel a májusi bemutatkozása után mindössze két hónappal hozzánk is eljutott Nissan Pulsar. S bár tényleg itt volt, ám egyelőre mindössze egy előszériás példánnyal, amit vezetni még nem lehetett, a gyári emberek viszont úgy forgatták a fotózáshoz, ahogy csak kértük, s az egész autót végig lehetett tapogatni.
Hirdetés

Bár a crossover Qashqai után a Pulsar a hagyományosabb autók felé való visszakanyarodás, s így mellőzi is a szabadidő-autós jegyeket, mégis arca, felettébb ismerős arca van. Nissan formanyelvből építkezik, de a sanszosan fullextrás demópéldány elöl krómbetétes, hátul szénszálmintás lökhárítókkal keretezett karosszériáján számos egyéb márkáktól ismerős részletet is felfedezhetünk. Az összhatás mindenesetre kellemes, a krómkeretes oldalablakok, s a hátsó tetőspoiler épp elegendő lehet ahhoz, hogy a kedves és jól megbecsült dolgozó a Pulsart válassza magának cégautónak, s a néhány magánvásárló is beleszerethet majd, igaz, ők talán nem ilyen mutatós kivitelben fogják majd megvenni.
Minden bizonnyal még többen fognak a Pulsarra voksolni, ha bele is ülhetnek. A kompaktosztályban átlagos, 4385 milliméteres hosszhoz ugyanis már-már nagyautós, 2,7 méteres tengelytáv társul, s így bizony a hátsó lábtér is az osztályon túlmutató. A Nissan a kategória legtágasabbjának mondja a Pulsart, s nagyon úgy tűnik, hogy nem alaptalanul. Valóban több mint jó a helykínálat, kényelmesek az ülések, hátra amúgy légbefúvó is került - így, meg a kissé vaskos középső padlómerevítőtől, valamint az ülésformából következően igazi komfortot csak négy felnőttnek ad a Pulsar is, de az átlagnál még mindig jobb a középső, ötödik ülőhelye is. Amennyit volt idő és mód próbálni az első üléseket, azok kényelmére sem lehet panasz.
Az utastéri formák leginkább az új Qashqaiból ismerősek, az anyagok az ottaniakhoz hasonló minőségűek, ha nem is nagyon, de egy kicsikét a legtöbb plasztik puha. A középen egérmozis műszerblokkban krómgyűrűsek az órák, a középkonzol zongoralakkal borított - szerencsére nem mindenütt, a légbefúvók köré már nem jutott a pillanatok alatt koszolódó bevonatból. Navigáció, 360 fokos kamerarendszer, de még radaros vészfékezőrendszer és holttérfigyelő, valamint sávelhagyásra figyelmeztetés egyaránt szerepelhet, sofőrsegédekből jól áll a Pulsar - nem hiába tervezgeti önvezető autóját is a Nissan. Az persze még a jövő, most, illetve ősztől viszont erős fényű, szerény fogyasztású LED fényszóró, meg persze kulcs nélküli nyitás-indítás is lehet majd a Pulsarban, amit kétféle motor, az 1.2 DIG-T 115 lóerős turbós benzinmotor, illetve az 1.5 dCi turbódízel legújabb, 110 lóerős verziója hajthat majd kezdetben. Jövő évtől az 1.6 DIG-T 190 lóerős turbós benzines is elérhető lesz, hiszen tervben van a Nismo kiadás is. A váltók alapesetben hatsebességes kézik, de állítólag az XTronic fokozatmentes automata is rendelhető lesz. Ha a dízelhez is, akkor a Golf-osztály egyedi ajánlata lesz a Pulsar. Amúgy pedig nyilván az ára fogja eldönteni, hogy mennyire lesz sikeres. A Skoda Octaviát aligha fogja letaszítani a trónjáról, de a kategória topmodelljei közé is bekerülhet akár. Árak, menetpróba ősszel, ahogyan a piaci bevezetés is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?