Egyetlen nap alatt 4268 sebességtúllépést mértek a rendőrök

Véget ért a Speedmarathon, sokan futottak bele a kamerákba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár mindenki hallhatott a rendőrség hétfői intenzív sebességméréséről, 100 ellenőrzött autósból egy mégis gyorshajtott.

A rendőrség beszámolója szerint hétfőn 744 rendőr, 1071 helyszínen, összesen 464 437 jármű sebességét ellenőrizte, ebből 4268 esetben láttak és regisztráltak a megengedettnél nagyobb tempót

Miként arról beszámoltunk a rendőrség 24 órás, intenzív sebességmérést tartott május 14-én hétfőn reggel 6 órától. A mérési helyszínekre bárki javaslatot tehetett, a helyszínt javaslók közül pedig néhányan részt is vehettek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezése által megvalósított Speedmarathon "traffipax-razzián".

Hirdetés

Ahogyan az a police.hu oldalon olvasható, az összesen 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1071 helyszínen 464 437 járművet ellenőriztek, amely során 4268 sebességtúllépést mértek. Ez azt jelenti, hogy 100 autóból nem egész 1 hajtott csupán gyorsan, ami nem is rossz adat. Azok, akik a széleskörű tájékoztatás ellenére is a kelleténél gyorsabban futottak bele a kamerákba, alsó hangon 30 ezer forintos bírságra számíthatnak. Az ellenőrzés célja persze nem a pénzszerzés volt, hanem a sofőrök figyelmének felhívása arra, hogy a rendőrség a legfőbb balesetokozóként tartja számon a gyorshajtást.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.05.16. at 13:57
  Permalink

  Kíváncsi lennék arra a majomra, aki önként jelentkezik egy ilyen sebességmérésen való részvételre. 🙂
  Az a szerencsétlen biztos elhiszi azt az ordas hazugságot, amit ilyenkor a rendőrség mindig kommunikál, hülyének nézve az embereket.

 • 2018.05.17. at 10:45
  Permalink

  Legalább ne írnák le, hogy nem a pénzszerzés a cél. Majd akkor elhiszem, ha a befolyt összeget felajánlják jótékonysági célokra. Lehetne ilyen akciókat is szervezni.

Vélemény, hozzászólás?