Egymillió feletti eladással nyomta le riválisait a BMW

BMW, Audi, Mercedes-Benz a márkasorrend az első félév eladásai alapján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes fennállása legjobb félévét zárta, az Audi tízszázalékos növekedést hozott, a BMW így is lenyomta őket.


Mint korábban megírtuk, a júniusig tartó félévet rekorddal zárta a Mercedes-Benz, 783 520 autót tudtak eladni. A sváb márka fennállásának legsikeresebb féléve volt ez, a tavalyi első hat hónaphoz képest 12,8 százalékos emelkedést jelent ez. Csak júniusban 142 136 személyautót adtak el. Hiába a rekord, ha az Audi viszont 869 400 kocsit adott el félév alatt, nekik ez a tavalyihoz képest - ami nagyjából a Mercedes idei szintje - 11,4 százalékos növekedés. Mindez nem semmi, de a BMW egy nagyságrenddel rávert két legfőbb riválisára: idén június végéig egészen pontosan 1 020 211 járművet értékesített világszerte. Az egymilliós határt az év első felében most lépte át először a BMW Group. A rekordon túl június hónap minden idők legerősebb hónapja volt 193 342 autó eladása után.
Hirdetés


A bajorok legnépszerűbb modellje még mindig a 3-as, amiből az év első felében 233 438 példány kelt el. A 2010-ben bemutatott 5-ös sorozat még mindig második 193 560 eladással. Érdekességképp 5396 db i3-ast adtak el, amiből 1241 csak júniusban gurult ki a szalonból. A harmadik generációs Minivel felpörgött a márka iránti érdeklődés, csak júniusban 12 862 talált belőle gazdára. A BMW vezetése bizakodóan néz a második félévre, hiszen az X4 és a 2-es Active Tourer modellekkel még tovább növelhetik piaci részesedésüket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?