Egyszerre három új villanyautót mutatott meg a Honda

A Ye széria első modelljei már az idei évben a kereskedésekbe kerülnek

Itthon két villanyautót értékesített eddig a Honda, ám most rögtön három új elektromos járművel is előrukkoltak, amelyek több szempontból is jelentősen eltérnek a korábbiaktól.

Immár 5 éve, hogy a Honda leleplezte az első európai villanyautóját, az e-t, amely több szempontból is formabontónak számított. Tavaly aztán bemutatkozott a már szélesebb vásárlói rétegnek szánt e:Ny1, most pedig rögtön három további elektromos járművet villantottak meg a tényleges premier előtt.
Hirdetés
Korábbi ígéretének megfelelően a Honda ezekre már a régi-új emblémát rakta, de nem ez jelenti a legfőbb különbséget. A Ye P7 és S7 egy teljesen új, kifejezetten villanyautóknak tervezett platformra épül, ezek elérhetőek lesznek hátsókerék-hajtással, és összkerekesként is. A két SUV mellett egy szedánt is megvillantottak, ám ez csak egy tanulmányautó, amely a Ye GT Concept nevet viseli. Erről egyelőre még annyit sem árultak el mint a két szabadidő-autóról, de a Honda kiemelte, a fejlesztésnél a vezetési élményt tartották szem előtt. Emellett megemlítették, hogy ez lesz az első modell a gyártó életében, amelyben az anyósülés előtt is méretes képernyő lesz (az e-ben már volt hasonló megoldás, de ott nem teljes értékű kijelzőt kapott az utas).
Hirdetés
Az viszont már most szinte biztos, hogy Európába egyetlen a Ye családba tartozó modell sem fog eljutni hivatalos úton, mert a Honda ezt a szériát kizárólag Kínának szánja. A gyártó még 2027 előtt 10 különböző modellt tervez bemutatni az ázsiai országban, ebből 6 a Ye palettához fog tartozni. A most bemutatott SUV-ok még az idei év végén forgalomba kerülhetnek, míg a GT Concept kész verzióját 2025 végén kezdhetik értékesíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?