Eladó James Bond vízi Lotusa

Kalapács alá kerül a Lotus Esprit Submarine

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Milliók ismerőse kerül kalapács alá Londonban szeptember elején: az RM aukciósház árverésre bocsátja James Bond víz alatt is közlekedő Lotus Espritjét.


A Roger Moore főszereplésével készült, A kém, aki szeretett engem című James Bond produkció sztárja, a Lotus Esprit Series 1 Submarine Car a szokásos fegyverek és kütyük felvillantása mellett a filmben képes volt a víz alatt is közlekedni. Hat Lotus Esprit vázát használták fel a mini tengeralattjáróhoz, amelyet a vásznon egy nyugalmazott tengerésztiszt, Don Griffin vezetett. Mai pénzre átszámítva a különleges, propelleres autó megépítése félmillió dollárjába (113 millió forint) került a filmstúdiónak.
Miután a Bahamákon felvették a vízi jeleneteket, a kocsit Long Islandre hajózták át, ahol egy tíz évre előre kibérelt raktárban porosodott. 1989-ben aztán árverésre bocsátották az ingatlant, anélkül, hogy feltárták volna, mit rejt magában. Egy pár vette meg a raktárat, akik megdöbbenve fedezték fel, mi lapul az egyik ponyva alatt. Miután bebizonyosodott a kocsi eredete, néhány alkalommal kiállításokon mutatták be a kétéltűt.
Hirdetés

Az RM aukciósháznak nem ez lesz az első Bond autója, három éve Sean Connery Aston Martin DB5-ösét adták el 2,9 millió fontért, azaz 1 milliárd forintért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?