Elárulták a legújabb Skoda nevét!

Teljesen új névvel érkezik a Rapid Spaceback utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kivezetik a Rapid modellcsaládot, a Skodánál új időszámítás veszi kezdetét, mivel belépnek a hagyományos kompakt kategóriába egy teljesen új modellel, aminek most elárulták a nevét


Már a Párizsi Autószalonon olyat mutatott a Skoda, amiből sejteni lehetett, mi lesz a jövőbeli irány. Alig kellett egy hetet várni az igazságra, mikor elárulták, a Vision RS tanulmányautó már nagyrészt az új modellt mutatja. Ez a modell a Rapid Spaceback, de valójában a lépcsőshátú helyére is érkezik, ugyanis a Rapidot kivezetik a kínálatból. Helyette egy hagyományos kompakt érkezik az MQB A0 platformra építve, mellyel egyenesen a Golf kategóriájába érkezik a Skoda. Most pedig a nevét is elárulták, ami nem visszatérő és nem is múltidéző, az új modell neve: Scala.
Hirdetés
Latinul lépcsőt jelent, mellyel nem hibásan az autó felépítésére gondoltak, hanem arra, hogy a Skoda ezzel egy új szintre lép. Az Octavia mindig is nagyobb volt annál, ami a kompakt kategóriában megszokott, bár alapjait tekintve a Golffal azonos, mégsem valódi konkurensek. A Scala viszont az lehet, bár az MQB A0 platformra épp a Polo, vagy az új Ibiza készül, a Skoda mindig is képes volt óriási teret építeni a felhasználható alapokra, így nagy valószínűséggel a Scala is legalább akkora, ha nem nagyobb lesz, mint egy Golf, Kia Ceed, vagy Ford Focus.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?