Elektromos crossovert villantott a Honda

Nem ismerős valahonnan a Honda új, Európának szánt villanyautója?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak azért lehet ismerős a Honda teaserében látható autó, mert lényegében majdnem egy HR-V, hanem azért is, mert Kínában már egyszer bemutatták a prototípusát.

Épp néhány hete járt nálunk egy Honda HR-V, de ha nem így lett volna, akkor is feltűnik a hasonlóság: a Honda új, elektromos crossovere a dizájn - és remélhetőleg a praktikum - jelentős részét átvette. Jelenleg az "e:Ny1 prototípus" névre hallgat, ami valószínűleg közel sem végleges, ám fontos megjegyezni, hogy nem csak a HR-V miatt lehet ismerős. Kínában ugyanis e:NS1 és e:NP1 néven már bemutatták két változatát ugyanennek az autónak 2021 októberében.
Hirdetés
Kínának a Dongfeng Honda és a GAC Honda helyi kollaborációs leányvállalatok készítik majd az újdonságot, de ami különösen érdekes, hogy állítólag egy nagyobb, eredetileg Amerikának szánt HR-V is érkezik a kínálatba. Ezt ráadásul - kizárólag hibrid hajtáslánccal - Európa is megkaphatja majd, ám mivel egy nagyobb crossoverről van szó, valószínűleg nálunk más néven, más méretosztályban versenyezne a modell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?