Elkészült a kétmilliomodik francia Yaris

Kétmillió Toyota Yaris Valenciennes-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jelenlegi helyzetben a Toyotának mindennél nagyobb szüksége van a katasztrófa sújtotta területektől távol eső üzemek munkájára, szorgalmasan készülnek a francia Yarisok.

Bár a Toyota idei eladásait és eredményét alaposan megtépázták az ázsiai katasztrófák – most épp a thaiföldi árvizek vetik vissza termelékenységét – de szerencséjükre egyes európai üzemeiben ezekben a vérzivataros időkben is töretlenül zajlik a modellek gyártása.
Ilyen például a franciaországi Valenciennes-ben található Yaris-összeszerelő gyáregység, ahol október 28-án, pénteken legördült a gyár történetének kétmilliomodik modellje a szerelőszalagról. A gyárban jelenleg a kisautó harmadik generációját állítják elő, de jövő évtől megkezdik a típus hibridhajtású, HSD változatainak összeszerelését is. Ezért a jelenleg 3500 munkással dolgozó gyárba még nyolcszáz jelentkezőt várnak hamarosan.
Hirdetés
Eddig összesen egymilliárd eurót költöttek felépítésére, ebből 150 milliót tett ki a gyártósorok átalakítása a típus legújabb változatának építéséhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?