Elkészült az egymilliomodik Tesla

Egy Model Y lett a Tesla egymilliomodik legyártott autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla jelentős mérföldkőhöz érkezett! 11 évvel a gyártás megkezdése után 1 millió legyártott autóval büszkélkedhetnek. A jubileumi modell egy Model Y Performance lett.

A 2003-ban alapított Tesla számára jó pár év kellett, hogy megalkossa első modelljét, és még annál is több, hogy valóban profitot tudjon termelni, legalább egy negyedévben, de az áldozatos munka meghozta gyümölcsét. Alig 11 évvel az első modell után, a napokban elkészült az a Model Y, ami a Tesla egymilliomodik autója.
Hirdetés
A Performance csomagos modell némileg rövidebb rugóúttal bír, 21 colos kerekein 230 helyett 250 km/h elérésére képes. A sebességnek mindig ára van, így a hatótáv is némileg csökken. 500 helyett csak 450 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel (optimális esetben), de ez valószínűleg nem fogja zavarni a leendő tulajdonosát. Mindamellett, hogy már egymillió modellnél jár a Tesla, a Model Y gyártása is jó ütemben halad(t eddig), és ígéretükhöz híven március során meg is kapják autóikat az első vásárlók. Az első kivitelek kifejezetten nagy hatótávú Long-Range, vagy nagyteljesítményű Performance modellek, amelyek 52 990 dollártól kaphatók az Egyesült Államokban. Lesz olcsóbb kivitel is, de azok várhatóan csak 2021 elejétől kerülnek a kereskedésekbe. A képek alapján a piros Model Y a Performance kivitel lehet, az ára megközelítőleg 62 900 dollár, vagy több a felszereltség függvényében, ami átszámolva 19,3 millió forint, vagy több is lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?