Elkezdődött a Mercedes-AMG CLA modellek gyártása Kecskeméten

A Mercedes-Benz CLA legsportosabb változatait is nálunk gyártják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-AMG A 45 és a CLA modellek is kizárólag Kecskeméten készülnek, tőlünk kapja őket az egész világ.

Az A-osztályok, a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake után most már a Mercedes-AMG Performance modellek is a kecskeméti gyárban készülnek, nevezetesen a Mercedes-AMG A 45 4MATIC+, a Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Coupé és a Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake modellek. Mindhárom változat gyártása egyszerre kezdődött és mindegyik választható lesz S-verzióban is, előszériás példányokat pedig már vezethettünk is. Érdemes megemlíteni, hogy az első legyártott autók Lengyelországba kerülnek, ezért a lengyel nemzeti zászló színeiben pompáznak, tehát „sarki fehér”, „jupitervörös”, valamint „matt sziklaszürke“ fényezést kaptak. „Minden új széria indulása komoly előkészületet igényel. Most, az AMG típusok esetében sem volt ez másként. Az előkészületek a kecskeméti gyárban már 2018-ban megkezdődtek, szorosan együttműködve az AMG-vel, azért, hogy már a gyártószalagról elsőként leguruló AMG-modellek is a megszokott Mercedes-Benz csúcsminőségben készüljenek” – mondta Christian Wolff gyárigazgató. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyártásban résztvevő munkatársait hónapokon keresztül képezték az összeszerelő üzemben található tanulószigeteken az AMG-modelleknél alkalmazott egyedi munkafolyamatokra. Az AMG-modellek egyedi részleteinek – mint például a szélesebb első sárvédők – előállítása és felszerelése kimondottan nagy szakmai hozzáértést igényel, mind a présüzemben, mind a karosszériaüzemben. A felületkezelő üzemben pedig egy új, innovatív fényezőrendszer további, különleges színek alkalmazására ad módot.
Hirdetés
A Mercedes-AMG modellek hazai összértékesítése egyébként 2019 első félévében több mint duplájára nőtt 2018 azonos időszakához képest. Ebben persze szerepet játszott az is, hogy az érdeklődőket már két hazai Mercedes-AMG Performance Center várja, ahol speciálisan képzett értékesítők szakmai tanácsai is segítenek a legsportosabb Mercedes modellek kiválasztásában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?