Ellentétesen változnak az üzemanyagárak

Csökken a benzin és a gázolaj ára közötti különbség, mégsem örülhet mindenki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg március első hetében nem változtak az üzemanyagárak, a másodikra áremelés és árcsökkentés is jut. Nem mindenki örülhet.


Bár az olajár és a forint árfolyama sem változott jelentősen a múlt héten, mégis változnak az üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj ára közötti különbség csökken azáltal, hogy a - Holtankoljak.hu - információi szerint az olcsóbbnak számító benzin áremelést, még a drágább gázolaj ármérséklést kap.
Hirdetés

A 95-ös benzin ára szerdától 2 forinttal kerül feljebb, amivel átlagára 364 forintra kerül, míg a gázolajé 3 forintos csökkentéssel lesz literenkénti 393 forint. Marad természetesen az egyes töltőállomások között tapasztalható, s a különböző üzemanyagokat nem feltétlenül azonosan érintő, akár literenkénti 50 forintos árszórás, amivel a drágább helyeken a gázolaj ára akár a 2012-ben adódott 450 forintos csúcsszintet is közelítheti. Ezért aztán továbbra is él az örök szabály: érdemesebb a tankolás helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?